Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

SZCZUPAK FASZEROWANY

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczupak
1 kg.
bułka
1 sztuka
cebula
1 sztuka
skórka z cytryny
- -
masło
1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
- -
Sklep Prymat
sól
- do smaku
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
- do smaku
pietruszka
1 sztuka
marchew
2 sztuki
seler
1/2 sztuki
cebula
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
masło
2 łyżki
cytryna
1/2 sztuki
przyprawa uniwersalna
- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SZCZUPAK FASZEROWANY

Szczupaka oskrobać, oczyścić. Wyjąć jakąś część mięsa nie uszkadzając skóry.

Mięso pozbawić ości, posiekać, posolić, przysmażyć z cebulą, dodać skórkę cytrynową, rozmoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę, masło, pieprz ziołowym i czarny, gałkę, wszystko dokładnie rozmieszać, skropić przyprawą magi.

Gotowym farszem napełnić szczupaka i zszyć.

Rybę zwinąć tak by pysk dotykał ogona. Warzywa pokroić w talarki i razem z rybą umieścić na papierze posmarowanym masłem.

Przełożyć wszystko do naczynia, dusić podlewając wodą z tłuszczem.

Podawać z warzywami i sosem przyprawionym sokiem z cytryny.


SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak