Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szarlotka babci

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
40 dag
jajko
1 szt
cukier
10 dag
proszek do pieczenia
1 op
smalec
3 łyżki
cukier waniliowy
1 op
Sklep Prymat
cukier
20 dag
cynamon
Sklep Prymat
jabłko kwaśne
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka babci

Masło i smalec siekamy z mąką i proszkiem. Wlewamy ubite z cukrem jajko, zagniatamy ciasto. 2/3 wykładamy na blaszce 24/29 i pieczemy na rumiano w temperaturze 190 stopni. Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Wsypujemy cukier i cynamon. Smażymy. Ciepłą marmoladę nakładamy na placek. Z reszty ciasta formujemy wałki i uk ladamy na wierzchu kratkę. Pieczemy w 190 stopniach aż się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak