Pokrusz krakersy i wrzuć do dużej miski, dodaj drobno posiekaną pietruszkę, musztardę i zmielone mięso. Wbij jajko i dodaj sporą szczyptę soli i pieprzu. Dłońmi ugnieć i wymieszaj całość. Podziel na 6 części i z każdej formuj okrągły kotlet o grubości ok. 2cm. Skrop mięso oliwą (jeśli będzie potrzeba), przełóż na talerz, przykryj i wstaw do lodówki. W międzyczasie pokrój pomidor w plasterki, korniszony pokrój wzdłuż w bardzo cienkie plasterki, obierz czerwoną cebulę i również pokrój w cienkie plasterki.
Patelnie grillową nagrzej i ułóż na niej kotlety, przyciśnij je łopatką by dobrze przylegały, smaż ok. 4-5 minut z każdej strony. Przełóż usmażone kotlety na talerz, patelnię wytrzyj delikatnie papierowym ręcznikiem i przekrojone na pół bułki delikatnie przypiecz na patelni. Gdy będą gotowe posmaruj je ketchupem, połóż liść sałaty, kotlet, pomidor, korniszony i cebulę i przykryj bułką.