Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piersi indyka w miodzie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka
500 g
marchew
3 szt
cebula
1 szt
cukinia
1 szt
pomarańcza
1 szt
masło
100 g
cytryna
1 szt
miód płynny
4 łyżki
musztarda
3 łyżki
Sklep Prymat
oliwa
1 łyżka
czosnek
1 ząbek
Imbir mielony Prymat
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi indyka w miodzie

Indyka zapiekać delikatnie przez 3 min po każdej stronie, na maśle i oleju, w naczyniu żaroodpornym w piekarniku o temp. 200°C. Wyjąć. Oczyszczoną cebulę, marchew i pokrojoną w plastry cukinię opiekać 10 min. Sok z pomarańczy i cytryny wymieszany ze skórkami owoców i miodem, połączyć z musztardą, czosnkiem, imbirem i solą oraz odrobiną pieprzu. Włożyć ponownie mięso do naczynia i zalać mieszaniną przypraw z miodem. Całość doprowadzić do wrzenia a naczynie zestawić z ognia. Przykryć i zapiekać przez 50 min, często podlewając sosem. Ugotować ryż. Mięso z warzywami podawać na półmisku otoczone wianuszkiem ryżu i przybrane skórką pomarańczową.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 21.05.2011 12:05
wykwintna potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak