Jajka ugotuj na twardo.Ostudź,obierz ze skorupek.Przekrój wzdłuż na pół,delikatnie wyjmij żółtka.Pieczarki obierz,pokrój na kawałki.Cebulę obierz,pokrój w kostkę.Szczypiorek opłucz,osusz,posiekaj.Oliwę rozgrzej na patelni,podsmaż pieczarki i cebulę.Następnie zmiel razem z żółtkami w maszynce o drobnych oczkach.Dodaj posiekany szczypiorek,po łyżce majonezy i musztardy,wymieszaj,przypraw do smaku sola i pieprzem.Farszem napełnij wydrążone białka,nadzienie lekko uklep.Jajka ułóż na półmisku.Resztę majonezu,musztardy i jogurt naturalny wymieszaj,przypraw do smaku sola i pieprzem (możesz też dodać łyżkę świeżych,posiekanych ziół-szczypiorku,estragonu,bazylii czy lubczyku.)Sos rozsmaruj na faszerowanych jajkach.Podawaj od razu.