Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zapiekane zrazy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości
70 dag
szparagi
1 słoik
ser mozzarella
30 dag
mąka
0.5 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
0.5 szkl
papryka czerwona
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane zrazy

Łopatkę pokrój na plastry,lekko rozbij,oprósz solą i pieprzem,natrzyj olejem.Szparagi osącz z zalewy.Papryki oczyść,pokrój w paski.20gad mozzarelli pokrój na plasterki.Na każdym plasterku mięsa ułóż szparagi,paprykę i ser.Zwiń,zepnij wykałaczką.Zrazy obtocz w mące.Olej rozgrzej na patelni,obsmaż zrazy.Ułóż w naczyniu żaroodpornym,podlej wodą,duś do miękkości.Posyp resztą startej mozzarelli.Zapiekaj,aż ser się stopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak