Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka faszerowana tofu i pomidorami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory jędrne
2-3 szt
czosnek
2 ząbki
oliwa
3-4 łyżki
świeże oregano posiekane
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sklep Prymat
oliwki czarne
10 dag
natka pietruszki
2 łyżki
przecier pomidorowy
3-4 łyżki
tofu
20-25 dag
papryka czerwona
3-4 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana tofu i pomidorami

Strąki papryki pokroić wzdłuż na połowę, usunąć gniazda nasienne. Połówki w środku lekko posolić, oprószyć pieprzem, posmarować dokładnie łyżka oliwy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 200stc na 20-25 minut. Pomidory sparzyć, zanurzyć w zimnej wodzie, obrać, pokroić w małą kostkę. Czosnek obrać, posiekać. Zmiksować przecier pomidorowy, czosnek oliwki, oregano i pozostałą oliwę. Tofu pokroić w małą kostkę, wrzucić do przygotowanej pasty. Dodać pomidory, starannie wymieszać. Farszem wypełnić połówki papryki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 200stc na 10-15 minut. Podawać na gorąco, posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak