Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bób z jabłkami i majerankiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób
45dag
jabłka
30dag
sok z cytryny
łyzka
cebule
3
masło
2łyżki
wywar z jarzyn
1\\2szkl
śmietana
1szkl
majeranek
2łyżki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z jabłkami i majerankiem

Jabłka umyć i pokroić na ćwiartki,wyjać gniazda nasienne,pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny.Bób ugotować i osączyć.Cebule obrać,pokroić na cząstki i poddusić na maśle .Jabłka i bób dodać do cebuli ,krótko razem poddusić.Wywar z jarzyn ,śmietanę,majeranek dodać do potrawy ,gotować 5min na małym ogniu .Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak