Zielona impresja Buni :

Zielona impresja Buni :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 pierś z kurczaka

  • szczypta kurkumy

  • 1/2 szklanki rozmrożonego mielonego szpinaku

  • 1/2 szklanki pokrojonej natki pietruszki

  • 1/3 szklanki słodkiej śmietanki

  • sól

  • 1 łyżka masła

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • wasabi

    3 łyżeczki
  • olej z pestek winogron

    1 łyżka
  • makaron ryżowy

    2 porcje ("tagliatelle")
  • serek topiony

    2 łyżki (kremowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej i masło i smazyć na rumiano posoloną pierś kurczaka ( pokrojoną w paseczki ).Rumiana zdjąć z patelni i zawinąć w folię aluminiową by nie ostygła .
Na patelnię włożyć szpinak , wsypać pietruszkę ( odłożyc 2 łyżki ), dodać serek i śmietankę .Wymieszać . Doprawić do smaku chrzanem Wasabi. Odcedzony makaron włożyć ponownie do garnka w którym się gotował .Wlać sos. Wymieszać. Przykryć i zostawić na 5 minut by wchłonął sos. Wyłożyć na półmisek .Posypać kurczakiem, kawiorem z alg i resztą natki pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

FAFIK

02.03.2011 13:20
Pięknie wygląda

eli_555

25.11.2010 22:56
Bardzo fajne danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat