Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\'Koktajl\' migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

likier amaretto 80 ml
cukier 2 łyż
sok z cytryny 1 łyż
śmietana 1 szkl
kruche ciasteczka migdałowe 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: \'Koktajl\' migdałowy

Amaretto wymieszaj z cukrem, sokiem z cytryny oraz śmietaną, ubijaj mikserem, aż otrzymasz sztywną kremową masę. Ciasteczka pokrusz, połowe wsyp na dno pucharków, przykryj kremem śmietankowym i posyp resztą ciasteczek. Przed podaniemwstaw do lodówki na ok. godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak