Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bananiak

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
2 szkl.
masło
125 g
banan
75 dag
jajko
2 szt.
cukier
10 łyżek
cukier waniliowy
1 op.
Sklep Prymat
sok z cytryny
Soda oczyszczona Prymat
1 łyzeczka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
mleko
4 łyżki
sól
Sklep Prymat
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Bananiak

Makę przesiac z proszkiem do pieczenia i szcyptą soli. Sodę wymieszać z mlekiem. Letnią margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na krem, następnie nadal ucierając, dodawać po jednym jajku oraz po łyżce mąki z dodatkami i mleko z sodą. Banany obrać i dokładnie rozgnieść widelcem, skrapiając sokiem z cytryny. Połączyć z ciastem i dobrze wymieszać. Formę keksową natłuścić, przełożyć ciasto i wstawić na 40 min. do nagrzanego piekarnika (180 stopni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 14.02.2012 09:46
bardzo dobre
eli82 11.06.2011 14:17
super
alaaa 18.05.2011 20:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak