Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ryba miętus marynowany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miętus
1,5 kg
sok z cytryny
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
olej do smażenia
estragon
4 gałązki
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
rozmaryn
4 gałązki
marynata
ocet
2 szklanki 6% octu
Cynamon cały Prymat
1 kawałek
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
4 szt
Sklep Prymat
cukier
szczypta
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziaren
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ryba miętus marynowany

Gotujemy ocet z wodą i przyprawami i trzymamy na małym ogniu 10 min i studzimy.Sprawioną rybę filetujemy myjemy i suszymy i kroimy w plasterki a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i lekko solimy,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju,wyjmujemy na papierowy ręcznik.Ostudzoną rybę układamy warstwami do słoika każdą warstwę przekładamy estragonem bazylią majerankiem i rozmarynem i zalewamy zimnym octem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.09.2011 00:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak