faszerowane awokado

faszerowane awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

  • cytryna

    1/2
  • szczypiorek

  • oliwa z oliwek

    1/2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado przekroić na pół, usnąć pestkę oraz miąższ tak aby nie uszkodzić skórki. Miąższ rozgnieść widelcem a następnie skropić sokiem z cytryny. Dodać posiekane jajko, szczypiorek i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. można dodać jeszcze 1 ząbek czosnku. Powstałą masę napełniać wydrążone awokado.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat