zupa pomidorowa z pesto

zupa pomidorowa z pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2 kg
  • wywar z wloszczyzny

  • gęsta śmietana

    2 łyżki
  • zioła prowansalkie Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory ugotować w bulionie. Następnie przetrzeć je przez sito. Doprawić do smaku i zagotować. Wymieszać ze śmietaną i podgrzać. Zupę podawać w bulionetkach na wierzchu ozdobić kleksem z sosu Pesto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

23.10.2012 19:56
fajny pomysł z tym pesto w zupie

IlonaAlbertos

26.10.2010 00:48
Bardzo ciekawa zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat