Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

flaczki wołowe z żeberkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wołowe
1 kg
włoszczyzna
1 pęczek
kostka wołowa
2 szt.
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
gałka muszkatąłowa Prymat
1 łyżeczka
papryka
1 łyżeczka
chili
1/2 łyżeczki
majeranek
2 łyżki
Sklep Prymat
skrobia kukurydziana
1 łyżka
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki wołowe z żeberkami

Oczyszczone i pokrojone flaki wołowe, żeberka zalewamy wodą i gotujemy z łyżeczka soli około 1 godziny. W międzyczasie ściągamy szumowiny, Dodajemy warzywa, kostki wołowe i gotujemy 30 minut, dodajemy gałkę, paprykę, chili i gotujemy jeszcze około 5 minut. Miękkie mięso obieramy z kości, kroimy w paseczki i dodajemy do zupy. Przed końcem gotowania dodajemy majeranek, 1 łyżkę skrobi kukurydzianej rozpuszczonej w małej ilości wody, gotujemy jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 15.04.2011 21:25
uwielbiam flaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak