Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

WOŁOWA ZUPA OGONOWA

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogony wołowe
4 sztuki
włoszczyzna
- -
woda
ok.4 l.
makaron
10 dag.
pieczarki
10 dag.
pomidory - miazga
10 dag.
mąka ziemniaczana
1 dag.
cebula
1 sztuka
pieprz
- -
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna
- -
wino czerwone wytrawne
1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: WOŁOWA ZUPA OGONOWA

Oczyszczone i sparzone ogony ugotować na miękko z jarzynami i cebulą.
Wywar przecedzić, zaprawić mąką, dodać sól, dolać wino, puree ziemniaczane, zagotować.

Oddzielnie, w niewielkiej ilości wody, zagotować pokrojone pieczarki. Gotowe, razem z wywarem dodać do zupy.

W osolonej wodzie ugotować makaron. Ogony pokroić. Przecedzony makaron i pokrojone ogony wrzucić do zupy. Marchew ugotowaną w wywarze pokroić w plastry i ponownie wrzucić do wywaru. Przyprawić magi, pieprzem i ewentualnie solą. SMACZNEGO !!!!

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 15.04.2011 12:16
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak