Jaja w kolorowym sosie

Jaja w kolorowym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt.
  • Kukurydza z Puszki

    1 szt
  • masło lub margaryna

    2 łyżki
  • pęczek natki pietruszki

    1 szt
  • pęczek szczypiorku

    1 szt
  • ostra musztarda

    3-4 łyżki
  • cukier,pieprz,sól

    do smaku
  • szynka

    20 dag
  • bulion

    1 kostka
  • żółty ser starty

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ugotować na twardo,gdy ostygną przekroić na połówki. Rozgrzany tłuszcz połączyć z mąką,rozprowadzić dwiema szklankami wody,doprawić kostką bulionową,solą,pieprzem i zagotować. Kukurydzę osączyć,szynkę pokroić w paseczki,posiekać szczypiorek i natkę (kilka gałązek odłożyć). Zieleninę,kukurydzę oraz wędlinę i musztardę wymieszać z sosem,doprawić do smaku z solą i pieprzem,ewentualnie cukrem. Gotowy sos przelać na półmisek,ułożyć w nim połówki jaj.Przybrać szczypiorkiem i gałązkami natki z pietruszki i posypać żółtym serem. Zapiec i podawać jako gorącą przekąskę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maryś1

04.08.2010 18:02
fajne

Beata77

24.06.2010 21:50
Fajny przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat