Naleśniki z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • mleko

    500 ml
  • jajka

    4 szt
  • olej

    1 łyżka
  • pieczarki

    25 dag
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • ser żółty

    15 dag
  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić ciasto naleśnikowe z mąki, mleka, jajek oleju i soli. Odstawić na 15 minut i usmażyć naleśniki.
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na maśle. Dodać posiekaną cebulę i udusić razem do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać ze startym żółtym serem. Farsz ułożyć na naleśnikach, złożyć w kopertki. Panierować w jajku i bułce tartej, smazyć z obu stron na chrupiąco

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat