Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pierożki z marmoladą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg
20 dag
mleko
7 łyżek
olej
6 łyżek
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
cukier
4 łyżki
jajko
1 sztuki
mąka
40 dag
drożdże
5 dag
marmolada truskawkowa
1 sztuka
cukier puder
do smau

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki z marmoladą

Twaróg miksujemy z mlekiem i olejem. Wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, sól i cukier. Wkruszamy drożdże i wyrabiamy elastyczne ciasto. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na godz. do wyrośnięcia.
Ciasto wałkujemy. Szklanką wykrawamy krążki. Nakładamy porcje marmolady i sklejamy jak pierogi. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Oprószamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak