Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba po grecku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz
1 kg
woda
3 szklanki
włoszczyzna
1/2 opakowania
ocet 10 %
7 łyżek
cukier
3 łyżki
przecier pomidorowy
1 słoik
olej
4 łyzki
papryka konserwowa
wg uznania
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziaren
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mąka ziemniaczna
1 łyżeczka
cebula
1 sztuka
ketchup
5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę pokroić w kawałki, panierować i usmażyć . Włoszczyznę ugotować w podanej ilości wody, dodać pokrojoną cebulę i paprykę- można dodać również 1/4 szklanki zalewy z papryki by uzyskać intensywny smak i wszystkie przyprawy. Zagęścić mąką rozprowadzoną w malej ilości wody. W pojemniku ułożyć warstwę ryby i zalać gorącymi warzywami,, wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.09.2011 13:35
polecam
treonina 03.08.2011 11:27
robię bardzo podobną, ale mimo że przepis jest prawie taki sam to smak zupełnie inny :-)
Ela15 04.04.2011 12:43
super przepis
Jastinka 08.03.2011 10:51
ciekawe
buksiak12 27.08.2010 11:46
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:12
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:35
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak