Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczarki z ziołowym nadzieniem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
cebula biała
1 szt.
ząbki czosnku
2 szt.
olej
1 łyżka
płatki owsiane
60 gram
pomidory
2 szt.
oliwa
3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka
roszponka
80 gram
sok z cytryny
1 łyżka
ocet winny
1 łyżka
cukier
1 łyżeczka
papryka zielona
1 szt.
pieczarki
16 szt.
ser gouda
80 gram

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki z ziołowym nadzieniem

Pieczarki oczyść, odetnij nóżki. Nóżki drobno posiekaj i razem z drobno roztartym czosnkiem i poszatkowaną cebulą podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj płatki owsiane i całość krótko razem smaż.
Do masy dodaj sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz oczyszczoną i pokrojoną a kostkę paprykę. Wszystko razem lekko duś. Dopraw solą i pieprzem, zostaw do ostygnięcia. Następnie dodaj połowę startego sera i mieszaj.
Dwie łyżki oliwy wymieszaj z ziołami prowansalskimi i smaruj nią wnętrza kapeluszy pieczarek. Napełniaj je farszem i posyp resztą sera.
Pieczarki włóż do brytfanki i zapiekaj przez 10-15 minut w piekarniku podgrzanym do 190 stopni. Potrawę podawaj z roszponką delikatnie zalaną zalewą z soku cytrynowego, octu winnego, cukru i łyżki oliwy oraz dwóch łyżek wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 03.11.2011 22:37
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak