Botwinka

Botwinka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    1 pęczek
  • koper świeży

    1 pęczek
  • szczypiorek posiekany

  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • marchewka

    1 szt
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • barszcz czerwony

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Botwinkę,koperek,szczypiorek pokroić.Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Zagotować 500 ml wody i dodać warzywa.Gotować ok. 10 min.Barszcz czerwony rozpuścić w 3 szklankach wody i dodać do botwinki.Zagotować.Smetanę połączyć z mąką i dodać do zupy.Zagotować.Podawać z ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

17.08.2012 22:54
ciekawe

Izabela/bella81

20.09.2010 22:47
gotuję troszkę inaczej, ale bardzo lubię botwinkę

alaaa

15.08.2010 11:00
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat