Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne udka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałeczki 8 szt
ryż 30 dag
boczek wędzony 15 dag
mrożony groszek 200 dag
oliwa 110 dag
bulion drobiowy 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka z ryżem

Udka umyć i osuszyć. Natrzeć je solą oraż czarnym pieprzem.Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. na patelni rozgrzać oliwę włożyć mięso i smażyć na rumiano. po chwili dodać posiekany czosnek oraz cebulę.Podsmażyć.
Papryki(różne kolory)umyć oczyścić i pociąć w paski, dodać je do mięsa.Dodać ryż i odrobinę kurkumy (wg uznania), wlać bulion. doprawić solą i białym pieprzem. Dusić aż ryż wchłonie cały płyn.Gdy ryż będzie już miękki dodać zamrożony groszek i dusić 5 min.Boczek pokroić w słupeczki żrumienić posypać papryką. Podsmażonym boczkiem udekorować wierzch potrawy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak