Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jesiotr w sosie koperkowym

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jesiotr
1,2 kg
sok z kwaszonych ogórków
2 l
masło
100 g
cytryna
1 szt
natka pietruszki
1 pęczek
sos
koperek
5 łyżek [usiekany]
masło
100 g
mąka
150 g
śmietana
100 g
kostka rosołowa
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesiotr w sosie koperkowym

Z podanych składników sporządzić sos,jesiotra oczyścić,wyfiletować pokroić na kawałki i ugotować w soku z kwaszonych ogórków,następnie sosem zalać ostudzonego jesiotra i przyozdobić plastrami cytryny i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak