Banany z miodem, orzechami i wiśniami

Banany z miodem, orzechami i wiśniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

  • masło

    2 łyżki
  • banan

    4 sztuki
  • brandy

    po 1 łyżeczce
  • miód

    po 1 łyżeczce
  • orzechy laskowe

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany obrać ze skórki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały, ułożyć na aluminiowej folii. Masło rozpuścić w rondelku, połączyć z miodem i alkoholem. Posmarować banany. Można też posypać odrobiną cynamonu. Przełożyć na rozgrzany ruszt i grillować około 15 minut. Gorące banany posypać koktajlowymi wiśniami i orzechami. Deser podawać z kulką lodów waniliowych i bitą śmietaną. Można też polać rozpuszczoną czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

11.11.2013 20:31
deser wyśmienity

Iwona51

20.12.2010 13:31
pychotka

PaniMISIOWA

22.11.2010 18:32
pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat