Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka nadziewane farszem z wątróbek w czerwonym winie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

watróbki z drobiu
15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem
5 szt
masło
2 łyżki
jajko
2 szt
wino czerwone wytrawne
1/2 szkl
sok z cytryny
1 łyżka
czosnek
1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
bazylia
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jabłka
5 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka nadziewane farszem z wątróbek w czerwonym winie

Drobno posiekaną cebulkę zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i bardzo drobno pokrojoną wątróbkę, smażyć przez chwilę ciągle mieszając. Następnie wsypać posiekaną bazylię, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Zdjąć z ognia, dodać żółtka, bułkę tartą, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z farszem. Jabłka umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, natrzeć roztartym czosnkiem, skropić sokiem z cytryny, napełnić farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać winem, zapiekać przez 25 minut w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 17.04.2013 07:36
bardzo smaczne
cooleczka 04.11.2012 10:36
ale tu u Ciebie pyszności :)
Zoso 27.11.2011 20:41
smaczne
Wafelek2601 25.11.2011 03:14
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak