Gulasz z piersi kurczaka po myśliwsku

Gulasz z piersi kurczaka po myśliwsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś z kurczaka

    1 szt
  • cebule

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    1 szklanka
  • papryczki chilli

    2 szt
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • liście laurowe

    2 szt
  • pokruszone ziarna jałowca

    do smaku
  • zioła prowansalkie Prymat

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
  • oliwa z oliwek

    do smażenia
  • wino czerwone wytrawne

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić w kostkę. Następnie włożyc do miski skropić sokiem z cytryny, doprawić solą pieprzem ziołami i jałowcem następnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 1 godz. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Pokroić drobno cebulę a następnie zeszklić. Dodać do niej pokrojone papryczki i podsmażyć. Do warzyw dodać przecier i zagotować. Na drugiej patelni podsmażyć na oliwie zamarynowane mięso. Połączyć z warzywnym sosem i zalać winem. Dusuić chwilę pod przykryciem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

karolina1869

06.05.2012 17:59
fajny przepis

motyl

12.03.2012 21:10
pyszny

Agnik

02.12.2011 20:22
fajna odmiana

Justyna Jussstiii

20.09.2011 11:15
supcio

ewelina63

29.06.2011 22:46
mniam

KasiaK90

22.05.2011 09:15
pyszny

darus

19.01.2011 08:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat