Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Filety islandzkie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowana ryba
1 kg
mąka
100 g
olej
100 g
koncentrat pomidorowy
100 g
czosnek
3 ząbki
pieczarki
150 g
kostka rosołowa
1 szt
masło
50 g
sałata
1 główka
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filety islandzkie

Rybę oczyścić,wyfiletować,filety natrzeć czosnkiem,majerankiem,solą i pieprzem,odstawić na 30 min,pokrojone pieczarki usmażyć na oleju,dodać koncentrat pomidorowy i lekko podsmażyć,przełożyć do rondla,dolać 2 szklanki rosołu i zagotować,mieszając,ryby ułożyć na brytfance posmarowanej tłuszczem i na wierzchu położyć kawałki masła,zapiec w gorącym piekarniku,po wyjęciu ,wystudzić,przełożyć na półmisek wyłożony listkami sałaty,polać sosem,udekorować i podawać na gorąco lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak