Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makowiec japoński

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
60 dkg
mak
40 dkg
cukier
20 dkg
margaryna
20 dkg
jajko
9
grysik
9 płaskich łyżek
orzechy
rodzynki
proszek do pieczenia
2 płaskie łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec japoński

Na spód można zrobić kruche ciasto. Mak sparzyć i zemleć 2x. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mak, grysik, rodzynki i proszek do pieczenia. Na końcu dodać jabłka starte na grubej tarce oraz pianę z białek. Piec ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak