Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo - kokosowe
1. Placek orzechowy: 7 jaj i szklankę cukru pudru ubić. Do ubitej masy dodać 25 dag zmielonych orzechów włoskich, cukier waniliowy, 1 łyżkę tartej bułki, pół tabliczki roztopionej czekolady i łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystko wymieszać i upiec w temp. 200 stop.
2. Placek kokosowy: 6 jaj i 25 dag cukru ubić. Do ubitej piany dodać 10 dag wiórek kokosowych, 3 dag maki pszennej, 3 dag mąki ziemniaczanej i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.wszystko wymieszać i upiec.
Masa: 1 kostka masła, 1 szklanka cukru pudru, no całą szklanka śmietany, kakao i zapach według uznania
Wszystkie składniki utrzeć - kakao dodać na końcu.
Placek orzechowy przekroić, posmarować masą, położyć placek kokosowy, posmarować powtórnie masą, położyć drugą część placka orzechowego, polać polewą czekoladową, posypać wiórkami lub orzechami według uznania.