Polędwiczka wieprzowa z cytrynową nutką

Polędwiczka wieprzowa z cytrynową nutką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • trawy cytrynowej

    7 szt.
  • polędwiczki wieprzowe

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę umyć, osuszyć i pokroić na trzy części. Trawę cytrynową należy rozgnieść i przełożyć rozdrobniona do szklanego naczynia. Dodać kilka kropel sosu tabasco, świeżo zmielony kolorowy pieprz, sól, paprykę słodką i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać i dodać kawałki polędwiczki. Przykryć folią do żywności i odstawić na 24 godziny do lodówki. następnego dnia całość przełożyć na patelnię, przykryć i dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

PaniMISIOWA

23.06.2011 08:41
apetyczne

patusia

13.05.2011 13:04
super pomysł ta trawa cytrynowa :)

Aleksandra45

22.02.2011 15:41
musza byc pyszne

pawel007

25.09.2010 23:14
mniam..

Agnieszka_B

09.09.2010 09:27
Ja kupiłam w słoiku firmy TaoTao

Kate131

06.09.2010 07:27
ciekawe,ale nie widzialam trawy cytrynowej u nas

aguus

19.08.2010 20:58
Nigdy nie próbowałam z trawą cytrynową:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat