Pierożki z nadzieniem paprykowym

Pierożki z nadzieniem paprykowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

  • papryka czerwona

  • plasterki szynki

  • zioła prowansalskie

  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • parmezan starty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto kroimy na kwadraty. Szynke, papryke w kosteczke, dajemy do tego starty ser, troche sera typu parmezan, przyprawy, 2 łyzki sosu tatarskiego lub majonezu , meiszamy. Nadzienie na kwadraty i zawijamy na pieroizki, Smarujemy jajkiem i do piekarnika na 180 st. do ładnego zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

08.03.2013 06:51
podoba mi się ten przepis

banditka

23.11.2010 09:33
naprawde wspaniale sie prezentuja :)

Koper

29.09.2010 13:31
Fajny pomysł:)

bogumiła3

17.09.2010 19:11
super

wedith1

13.08.2010 10:03
Pychotka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat