Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne rogale
Drożdże rozpuścić w mleku,mąkę przesiać dodać do niej drożdże i resztę składników , zagnieść gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia .
Pieczarki pokroić na plasterki,podsmażyć na maśle i doprawić solą i pieprzem tak na pikantnie .
Parówki obrać z osłonek .
Cebulę pokroić na piórka.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość do 1 cm,pociąć na trójkąty ,posmarować keczupem i pieczarkami ,na brzegu ułożyć porcję parówek i cebuli,posypać przyprawą do zapiekanek ,zwinąć rogale i ułożyć na natłuszczonej blaszce ,każdego posypać tartym serem .Odstawić jeszcze na 30min do wyrośnięcia.
Piec w temp.180st do 30 min.
Mi bardzo smakowały maczane w dodatkowej porcji keczupu.