Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z masłem orzechowym i snikersem
Do miski przesiałam mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Dodałam masło orzechowe i roztarłam dokładnie. Batony, takie duże chyba 75 g każdy, pokroiłam w kostkę i dodałam do mąki.
W drugiej miseczce roztrzepałam jajko, dodałam mleko i roztopione, przestudzone masło (1/4 standardowej kostki 250g). Następnie płynną mieszankę wlałam do suchej i wymieszałam tylko tyle żeby składniki się połączyły.
Blachę do muffinek wyłożyłam papilotkami i w każdą nałożyłam porcję gęstej masy. Wierzch każdej babeczki posypałam grubym cukrem trzcinowym. Piekłam ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.. Trzeba zajrzeć po ok. 20 min. i sprawdzić czy wierzch nie zrumienia się zbyt silnie i ew. przykryć całość folią aluminiową.