Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Amur po litewsku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

amur
1 kg
jajko
2 szt
mleko
200 g
olej
150 g
cebula
150 g
masło
100 g
mąka
100 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Amur po litewsku

Amura wypatroszyć,oczyścić,wyfiletować,pokroić na kawałki i zemleć,z mąki,jajka,mleka i soli zrobić ciasto,cebulę obrać ,pokroić i zesmażyć na maśle,dodać do farszu wraz z solą i pieprzem,uformować okrągłe płaskie porcje,następnie maczać w cieście i obtoczyć w tartej bułce ,smażyć na oleju,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak