Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

GĘŚ FASZEROWANA KASZĄ

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęsich
1 szt
suszonych grzybów
15 dag
wędzonego boczku
15 dag
masła
1 łyżka
cebula
2 szt
marchew
1 szt
pietruszka
1 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
jajko
1 szt
pietruszki
2 łyżki
kasza
2 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: GĘŚ FASZEROWANA KASZĄ

GRZYBY MOCZYMY PRZEZ NOC I GOTUJEMY ODCEDZAMY, CEBULE OBIERAMY I SIEKAMY MARCHEW I PIETRUSZKĘ OBIERAMY I MYJEMY I ŚCIERAMY NA NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH, GĘŚ MYJEMY I DOKŁADNIE OPRUSZAMY , NACIERAMY SOL PRZEM, ZAWIJAMY FOLIĄ ALUMINIOWĄ I WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 30 MIN, KASZĘ GOTUJEMY NA SYPKO CEBULĘ, MARCHEW I PIETRUSZKĘ DUSIMY NA MAŚLE MIESZAMY Z KASZĄ DODAJEMY JAJKO I GRZYBY, NATKĘ PIETRUSZKI, DOPRAWIAMY I MIESZAMY, GĘŚ NADZIEWAMY FARSZEM I ZSZYWAMY, OBKŁADAMY PLASTRAMI BOCZKU PIECZEMY OKOŁO 2,5 GODZ, W TEM. 200C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak