Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie z rusztu w sosie majonezowo-jogurtowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie
5 szt
czosnek
3 ząki
majonez
5 łyżek
jogurt
1/2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
cytyna
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rusztu w sosie majonezowo-jogurtowym

Śledzie opłukać,od wewnątrz natrzeć tymniankiem,dodać listek laurowy,roztartym czosnkiem i wymieszanym z olejem posmarować śledzie,następnie śledzie umieścić na ruszcie i grilować około 25 min, odwracając śledzie co pewien czas,z majonezu i jogurtu sporządzić sos,do sosu dodać sok z cytryny,sól ,pieprz,sos podawać do śledzi w sosjerce,sledzie udekorować plastrami cytryny i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak