Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ziemniaki nadziewane mięsem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
10 szt
mięso wieprzowe bez kości
600 g
cebula
100 g
tłuszcz
30 g
jaja
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki nadziewane mięsem

Mięso pokrajać w grubą kostkę,udusić.Cebulę podsmażyć na tłuszczu i razem z mięsem zemleć.Do masy dodać jajko,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Obrane ziemniaki wydrążyć,krótko obgotować w osolonej wodzie.Do przygotowanych w ziemniakach otworów nałożyć nadzienie,ułożyć w brytfance,podlać sosem pozostałym z duszenia mięsa,wstawić do piekarnika i piec ok.30minut.Podawać z dodatkiem sezonowych surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 08.05.2011 10:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak