Sposób przygotowania
Upiec biszkopt z 4 jajek.
Masa:
1 szkl. białek, 1 szkl. cukru pudru, 2 galaretki o różnych smakach, 1,5 szkl. wody do galaretek.
Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Pianę podzielić na 2 części, do pierwszej dodać 1 tężejącą galaretkę, wymieszać i wylać na biszkopt, potem włożyć do lodówki. Drugą część piany również mieszamy ze stygnącą galaretką i wylewamy na wcześniej zastygniętą pianę - wkładamy do lodówki, aby zastygła. Na wierzch dajemy czekoladę lub wylewamy galaretkę.
Masa:
1 szkl. białek, 1 szkl. cukru pudru, 2 galaretki o różnych smakach, 1,5 szkl. wody do galaretek.
Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Pianę podzielić na 2 części, do pierwszej dodać 1 tężejącą galaretkę, wymieszać i wylać na biszkopt, potem włożyć do lodówki. Drugą część piany również mieszamy ze stygnącą galaretką i wylewamy na wcześniej zastygniętą pianę - wkładamy do lodówki, aby zastygła. Na wierzch dajemy czekoladę lub wylewamy galaretkę.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
kasiurek