Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej, kiełbasy i dyni

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion
2 szkl
masło
1 łyżka
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
cebula
1 szt
czosnek
1 ząbek
kiełbasa
20 dag
dynia
pół kg
oliwa
2 łyżki
kasza jęczmienna
1 drobna

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy jęczmiennej, kiełbasy i dyni

Kaszę jęczmienną zalewamy bulionem, dodajemy masło, sól, pieprz i gotujemy do miękkości.

Cebulę drobno siekamy, szklimy na oliwie, dodajemy kiełbasę pokrojoną w plasterki, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.

Dynię obieramy, kroimy w słupki, mieszamy z oliwą, solą i pieprzem.

W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym układamy kaszę, na niej kiełbasę z cebulą, na wierzchu dynię. Zapiekamy ok 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak