Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rogaliki ze szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
1 opakowanie
szpinak
50 gram
ser feta
1/2 szt
olej
4 łyżki
czosnek
1 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat
białko

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki ze szpinakiem

Ser feta rozgniatamy widelcem i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,mieszamy stopniowo dodając olej tyle oleju żeby powstała kremowa pasta i przyprawiamy pieprzem i gałką.Szpinak myjemy ,suszymy i drobno kroimy.Rozkładamy ciasto francuskie i kroimy na 6 trójkątów, na każdym trójkącie smarujemy pastą serową i posypujemy szpinakiem.Trójkąty zwijamy od podstawy w rulonik i formujemy rogaliki.Rogaliki wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,smarujemy białkiem i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak