chleb pszenno-żytni z kminkiem

chleb pszenno-żytni z kminkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    250 g
  • mąka żytnia

    250 g
  • sól,kminek

    WG UZNANIA
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • mleko letnie

    340 ml
  • drożdże świeże

    12 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wsypać do miski make, sol, drożdże,oliwę,kminek i mleko, wymieszać na masę (mieszać 5-8 minut),przykryć ściereczka i zostawić na ok 30 min w ciepłym miejscu.nadać kształt,umieścić w formie,przykryć i znów musi wyrosnąć ok 40 min.piec w 210 stopniach ok10 min, potem obniżyć temp do 180 i piec 40-45 min.wyłączyć piekarnik i zostawić ok 15 min zanim wyciągniemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pawelek180844

14.05.2012 18:16
przepysznie wygląda

magmonika1995

25.04.2012 20:56
super

magmonika1995

25.04.2012 20:56
super

SylwiaMagdaSabin

19.03.2012 20:30
lubie taki chlebek

SylwiaMagdaSabin

19.03.2012 20:30
lubie taki chlebek

BozenA

24.02.2012 15:54
mmm

BozenA

24.02.2012 15:54
mmm

Justa32

16.12.2011 09:58
pysznie wygląda

owocówka

04.11.2011 09:03
mniam

Neetka90

30.07.2011 00:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat