Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
4 szt
jajko
8 szt
chrzan tarty
1,5 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mleko
6 łyżek
pietruszka
marchewka gotowana
twarożek
20 (kremowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Pieczarki ugotować, zemleć.
Twaróg utrzeć z mlekiem, przyprawić.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, przekroić jajka na połówki, wyjąć żółtka.
Przetrzeć żółtka przez sitko i połączyć z twarożkiem.
Masę wymieszać z chrzanem i pieczarkami .
Za pomocą szprycy nakładać farsz do połówek białka.
Ułożyć na talerzyku, posypać pokrojoną w kostkę gotowaną
marchewką i położyć listek pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak