Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba faszerowana

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
250 g
włoszczyzna
200 g
bułka
200 g
mleko
50 ml
białko
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba faszerowana

Włoszczyznę opłukać,osolić i ugotować wywar,rybę sprawić,oczyścić ,opłukać,zdjąc skóre z filetów,następnie zemleć wraz z namoczoną w mleku bułką,masę osolić,wymieszać z białkiem ubitym na sztywną pianę,uformować wałek,następnie zawinąc w kawałek gazy ,owinąć sznurkiem i włożyć do gorącego wywaru,gotować 45 min,podawać na gorąco z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak