Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gulasz z parówek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki
40 dkg
cebula biała
2 szt
groszek konserwowy
1 puszka
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
olej
2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
bulion warzywny
6 szklanek
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z parówek

Parówki obieramy z osłonek i kroimy w talarki,cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju dodajemy parówki mieszamy dodajemy paprykę i ziołami,zalewamy gorącym rosołem wymieszanym z koncentratem doprawiamy do smaku i gotujemy.Następnie dodajemy groszek razem z zalewą dobrze mieszamy i gotujemy.Podajemy z pieczywem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.09.2011 00:10
extra
Małgorzata113 15.03.2011 08:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak