Jajecznica po chłopsku

Jajecznica po chłopsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt.
  • parówki

    2 szt.
  • pieczarki

    8 szt.
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • papryka czerwona

    1/2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki oraz warzywa należy pokroić na dowolnej wielkości kawałki. Ja polecam duże. Parówki podsmażyć na oleju. Jak już będą przyrumienione należy dodać do nich pokrojone warzywa. Wszystko smażyć do miękkości warzyw. W ostatnim etapie należy wlać jajka i doprawić do smaku solą czosnkową. Danie trzymać na ogniu do momentu ścięcia się jajek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

29.06.2011 17:25
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat