Przepis i sposób przygotowania na: zielone naleśniki
Wszystkie składniki na ciasto razem miksujemy, a następnie odstawiamy je do
napęcznienia na 15 minut. Po tym czasie smażymy na posmarowanej lekko masłem
patelni cienkie naleśniki, nie dopuszczając do ich zrumienienia\". Ja nie smarowałm juz
patelni masłem tylko smażyłam bezposrednio na patelni do nalesników na ktorej one mi
nie przywieraja. Trzeba tylko smazyc bardzo delikatnie tak zeby nie straciły swego
zielonego koloru.
Robimy masa czekoladowa powstała z rozpuszczenia na parze 1,5 tabl gorzkiej czekolady oraz 200ml śmietanki do deserów 30%.
Kazdy naleznik kłądziemy na talerz, na to banan, zawijamy, polewamy gorąca czekoladą ozdabiamy cukierkami i gotowe.
W połowie jedzenia jestesmy tak syci ze oczy by tyko jadły. Za to wrazenie jakie zrobilismy na rodzince bezcenne:)