Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z kalarepą i knedelkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek
2
kostki rosołowe
2
woda
1,5 litra
śmietana 18-procentowa
1 szklanka
knedle serowe
siekany koperek
1 łyżka
jajko
płatki owsiane
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ser żółty
3 (tarty)
kalarepa
1 duża szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepą i knedelkami

Kostki rosołowe rozpuszczamy w gorącej wodzie. Kalarepkę obieramy i scieramy na tarce, dodajemy do gotującego się rosolu. Do startego sera wbijamy jajko, dodajemy sól, koperek, pieprz i płatki owsiane i wyrabiamy z tego masę. Łyżkę maczamy w wodzie i układamy małe knedelki na wrzący rosół, gotujemy 3-4 minuty. Żółtko roztrzepujemy ze śmietanką. Zupę zdejmujemy z ognia i zaprawiamy smietaną. Posypujemy pieprzem, solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak