Kurczak w krakersach

Kurczak w krakersach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie krakersów

  • filety z kurczaka

  • sól do smaku

  • pieprz

  • papryka słodka

  • maślanka

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maślankę (może być też jogurt) wlewamy do miski. Filety kurczaka kroimy na kawałeczki. Ja miałam takie wieksze wiec każdy przecięłam na pół. Wyszło mi około 6 sztuk. Każdy obsypujemy solą i pieprzem. Następnie wszystkie kawałki kurczaka wkładamy do wroka foliowego i zalewamy maślanką na min. 2 godziny. Krakersy kruszymy - najlepiej zrobić to przez włożenie ich do worka foliowego i rozbijanie wałkiem do ciasta. Przezypujemy je do miski, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i papryki, wymieszać. Kawałki kurczaka po kolei obtaczamy w krakersach i przekładamy na blachę wcześniej wysmarowaną olejem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Można podać z sosem czosnkowym. Bardzo chrupiace, a co najważniejsze - w ogóle sie nie wysuszyły. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kasia77

10.12.2011 11:47
o coś nowego

bami

12.08.2011 21:11
Pomysł genialny :)

Anna146

20.07.2011 21:05
smacznie wygląda

IlonaAlbertos

05.03.2011 13:14
Pomysł na panierkę z krakersów bardzo ciekawy. Muszę się skusić i wypróbować :)

pawel6

05.01.2011 12:51
Takiego kurczaka nie próbowałem... wygląda super

Zoso

20.10.2010 19:06
Frytki do tego pasują idealnie

buksiak12

30.08.2010 10:32
uwielbiam dania z kurczakiem

buksiak12

30.08.2010 10:32
uwielbiam dania z kurczakiem

Dorota71

30.08.2010 09:55
mniam mniam super przepis

Emilia22

30.08.2010 09:33
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat