Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

cannelloni ze szpinakiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony
500 g
czosnek ząbki
2 szt
jajko
1 szt
śmietana 18 proc
200 g
żółty ser
150 g
oliwa
2 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
włoski ser parmino
40 g
cannelloni
250 g

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni ze szpinakiem

1) Szpinak kładziemy na patelni, żeby troszkę odparował.
2) Wbijamy jajko, dodajemy posiekany czosnek, doprawiamy solą.
3) Dodajemy 100g śmietany, ewentualnie parmino. Mieszamy, chwilę podgrzewamy.
4) Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i nadziewamy makaron cannelloni (nie gotujemy go tylko surowy nadziewamy) farszem szpinakowym. Układamy w naczyniu.
5) Smarujemy śmietaną, posypujemy serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach

Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 25 minut.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 12.12.2012 19:53
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak